Bild Fotbollsskolan_500Så här funkar fotbollsskolan:

Killar och tjejer som är födda 2006, 2007, 2008, 2009 och 2010 tränar vecka 25 mellan den 18/6 till och med den 21/6.

Detta ingår:

  • Träningar varje dag mellan 09:30 – 14.30. (Månd. Den 18/6 spelar Sverige i VM mot Sydkorea. Vi planerar att se matchen tillsammans, dagen slutar då vid 16:00.
  • Utbildade tränare tar hand om alla både på och utanför planen.
  • Alla får en boll, vattenflaska och en jättefin landslagströja.
  • En lättare lunch serveras varje dag.

Anmälan görs på länken: Anmälan 2018 -Anmäl dig snarast!

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Har ni frågor – maila eller ring!

Proletären:

proletaren.ff@telia.com        Tfn: 0702-228771

 

Västra Frölunda:

info@vastrafrolunda.com     Tfn: 031-39 50 50

Publicerat i Verksamhet | Kommentarer inaktiverade för

Reseberättelse från Libanon

I mitten av november reste åtta personer från Proletären FF till Libanon. Resan, som skedde på inbjudan av föreningens vänorganisation Children and Youth Center (CYC) Shatila, hade två syften. Det ena var att delta i Beirut Marathon. Det andra, och viktigaste, syftet var att lära känna CYC:s verksamhet och utveckla samarbetet mellan våra organisationer.

CYC tog emot oss i sitt gästhus, som ligger i mitten av flyktinglägret Shatila i södra Beirut. Lägret upprättades 1949 för palestinska flyktingar. På senare år har det även tillströmmat flyktingar från det krigshärjade grannlandet Syrien. Förhållandena i lägret är svåra. Mellan 10 000 och 20 000 människor bor på en yta av 200 x 200 meter. Husen är 5-6 våningar höga. Varje ny generation bygger till en våning. Tillgången till elektricitet är oregelbunden och det salta kranvattnet odrickbart.

IMG_20171111_094507

Children and Youth Center tog emot oss som om vi vore familjemedlemmar.

Under dessa omständigheter fungerar CYC som en fristad för många av lägrets barn och ungdomar. Centrets verksamhet handlar inte bara om att erbjuda dem fritids- och kulturaktiviteter. Det är samtidigt en kamp för att ge dem värdighet och drömmar om framtiden.

Befolkningen i lägret är sedan nästan 70 år fångna i ett permanent flyktingtillstånd. I Libanon är de förbjudna från att arbeta i 72 yrken och att äga bostäder. Samtidigt håller de drömmen levande om att en dag få återvända till sitt hemland.

Centrets gästfrihet var överväldigande. Våra värdar var väldigt måna om att vi skulle hinna se så mycket som möjligt under vår korta vistelse. Det finns många flyktingläger för palestinier i Libanon och CYC tog oss till ett av dem, Nahr al-Bared, utanför Tripoli. Tyvärr blev vi stoppade av den libanesiska militären utanför lägret. De tillät oss inte att komma in, trots att vi hade ansökt om tillstånd enligt rådande regler. Det var en tydlig maktmanifestation och det blev uppenbart för oss att palestinierna, trots att de har levt i flera generationer i Libanon, inte åtnjuter samma rättsliga status som de övriga invånarna.

received_1619019214820816

Beirut marathon följde den första biten havet och gav sig sedan in i de gamla delarna av staden.

Istället åkte vi till ett annat flyktingläger, Beddawi, även det beläget utanför Tripoli. Där besökte vi en läkarklinik som erbjuder gratis vård till de boende i lägret och en förskola som drivs av Ghassan Kanafani Cultural Foundation. På förskolan får barnen lära sig genom sin kreativitet och gemensamt skapande och vi blev imponerade över deras arbete.

Under tävlingsdagen fick vi se en skymt av stadens centrala delar, där loppet hölls. De välputsade fasaderna i stadens centrum bildade en skarp kontrast till Shatilas trånga och smutsiga gränder, vilket vittnade om stora skillnader mellan stadens olika invånare. Tack vare CYC kunde flera av barnen från Shatila delta i loppet. PFF representerades av sex löpare, varav två på varje distans – marathon, halvmarathon och 8 km.

Nu, när USA precis har erkänt Jerusalem som Israels huvudstad får vi inte glömma att det palestinska folkets sak inte enbart angår palestinierna. Det är en antikolonial kamp för varje folks rätt till frihet och självbestämmande.

Kopia av DSC_0096

Resenärerna och två av våra värdar från CYC.

Publicerat i Internationellt samarbete, Löpning | Kommentarer inaktiverade för Reseberättelse från Libanon

Löparkväll med Mikael Ekvall

omslagsbildVarje tisdag anordnar Fredsloppet löparkvällar i elljusspåret vid Geråshallen. Tisdag 12 december gästas vi av landslagslöparen Mikael Ekvall, som då är nyss hemkommen från Terräng-EM.

Kvällen inleds med gemensam uppvärmning och därefter är temat för kvällen backträning där vi anpassar efter deltagarnas olika tempo och avslutar med gemensam nerjogg och stretch.

Efter löppasset har vi gemensam fika i Geråshallens kafé där det finns möjlighet att få tips från Mikael som också kommer kunna berätta om sin löpning och hur han kombinerar idrottsutövande med politiskt ställningstagande.

Samling 17.15
Träningsstart 17.30

Samling i Geråshallens kafé.
Närmsta hållplats är Galileis gata, dit man kommer med spårvagn 7 och 11.

Gratis och öppet för alla

Omklädningsrum 30 kr

 

Evenemang på Facebook

Publicerat i Fredsloppet | Kommentarer inaktiverade för Löparkväll med Mikael Ekvall

Välkommen på Kulturnatta 18 november

En hyllning till  Violeta Parra 100 år.

Medverkande:

  • Quipus23484497_10159413036010251_2020455034_o
  • Britt Ling
  • Juan Cornejo
  • Illusion de Amor

LÖRDAG 18 NOVEMBER KL 19.30

Proletären FF:s klubbhus, Åkereds skolväg 22

Buss 92 från Frölunda Torg.

Entré: 40 kr.

 

Arrangeras av:

Cruz Azul och Proletären FF

 

Publicerat i Verksamhet | Kommentarer inaktiverade för Välkommen på Kulturnatta 18 november

Auktion och försäljning av Ingrid Latorns konst

14908235_1370159819682460_1241958669296318483_nNär Ingrid Latorn, partiaktivist och PFF-medlem, gick bort i oktober förra året lämnade hon en mängd målningar och skisser efter sig, resultatet av ett helt liv framför staffliet. Hennes familj har beslutat att donera dessa till PFF, där Ingrid var mångårig medlem.
Ända sedan starten av Fredsloppet 1985, deltog Ingrid aktivt som funktionär i organiseringen av loppet. Därför har klubben beslutat att ordna en auktion och försäljning av Ingrids skisser och målningar och låta intäkterna oavkortat gå till investeringar i utrustning till Fredsloppet. Förutom auktion och försäljning blir det underhållning och föredrag samt servering.
Program
15.00 Visning av auktionsobjekt, försäljning av dukar och skisser börjar
16.00 Bengt Bohlin berättar och visar bilder om resa till Italien med Gunnar Gren
17.00 Ellen Huttu Hansson sjunger
17:30 Lisbeth Novotny och Eva Nyqvist spelar och sjunger
18.00 Bengt Frejd öppnar auktionen

Lördagen den 14/10 kl 15.00
Proletären FF:s klubbhus,
Åkereds skolväg 22, Västra Frölunda

Publicerat i Verksamhet | Kommentarer inaktiverade för Auktion och försäljning av Ingrid Latorns konst

Anmäl dig till Fredsloppet 17 september

Spring, rulla, skutta eller gå Fredsloppet 2017!

För 34:e året i rad arrangeras detta solidaritetsevenemang i Slottsskogen. Överskottet går i år till Frihetsteatern i Jenin i Palestina som bedriver teaterverksamhet för barn och ungdomar i och omkring Jenin på Västbanken. I år manifesterar vi mot NATO-trupperna på svensk mark och militärövningen Aurora. Nej till NATO – Ja till Fred!

Anmäl dig själv, din familj, dina nära och kära, ditt fotbollslag eller dina jobbarkompisar. Visa med deltagandet solidaritet med världens förtryckta och ditt motstånd mot krig och förtryck!

200 kr för vuxna
50 kr för barn och ungdomar födda 1999 eller senare
Gratis för deltagare i Lilla Fredsloppet!

Anmäl dig på: http://mittlopp.se/Anmalan/Arrangemangsgrupp/WRDKAGOHIPOIZAHQHI
Stöd Fredsloppsinsamlingen genom att sätta in ett frivilligt bidrag på Plusgiro 947581-5.

Publicerat i Fredsloppet, Löpning, Verksamhet | Kommentarer inaktiverade för Anmäl dig till Fredsloppet 17 september

Välkommen till Proletären FF:s julkalas!

Alla medlemmar med närmaste familj är välkomna att fira ett gott verksamhetsår för klubben. Det blir middag, dans runt gran, julklappsutdelning till de minsta med något sött, bildvisning av verksamheten under året och prisutdelningar för särskilt goda insatser för klubben.

Vem? Klubbmedlemmar med respektive och barn
Var? Proletären FF:s klubbhus
När? Lördag 10/12 kl 15:00
Pris? Gratis
Anmälan? Senast lördag 3/12 till någon i styrelsen eller till proletaren.ff@telia.com (anmäl också ev. allergier och matpreferenser)

Publicerat i Verksamhet | Kommentarer inaktiverade för Välkommen till Proletären FF:s julkalas!

Vi fördömer bomb-attentatet mot Syndikalistiskt forum

Vi fördömer bomb-attentatet som riktades mot Syndikalistiskt forum natten till idag, lördag 12/11. Högerextremismen är i Sverige den i särklass största terrorrörelsen. Som ideologisk rörelse står den för det största våldet och de flesta offren. Det är vänsterorganiserade, fackligt organiserade och minoritetsgrupper som är deras måltavlor, inte de privligierade. Kanske är det därför dessa dåd aldrig lyfts fram på förstasidorna och prioriteras på nationella färgskalor om risk för terrordåd.

* Vårt solidariska stöd går till de aktiva och besökarna på Syndikalistiskt forum.

* Vi kräver att polisen lägger sina fulla resurser på detta brott. Att försöka skrämma, skada eller döda politiskt aktiva är ett brott mot demokratin!

Uttalande av Proletären FF:s styrelse, Kommunistiska Partiet och RKU

Publicerat i Verksamhet | Kommentarer inaktiverade för Vi fördömer bomb-attentatet mot Syndikalistiskt forum

I dag begravdes de båda bröderna Rowshan och Farshad Rostami som i förra veckan blev mördade i Tynnered. Både var så sent som för ett år sedan med i vår boxningssektion. Vår boxningsledare Radi och styrelsemedlem Bengt deltog i begravningen. Samtidigt som vi inser den svåra situation som familjen och vänner och boende i närområdet befinner sig vill vi uppmana alla som vill få stopp på dödandet:
Att vi tillsammans kräver att kommunen satsar på ungdomen och boende i miljonprogramsområdena genom bra skola, arbete åt alla, fritidsanläggningar, bostäder vård och omsorg.

Image may contain: flower, plant and outdoor
Publicerat i Verksamhet | Kommentarer inaktiverade för

Ingrid Latourns liv genomsyrades av: ”En annan värld är möjlig.”

Vår medlem Ingrid Latourn är död, hon blev 92 år. Hennes barn Louise och Christian, barnbarn och barnbarnsbarn har djup sorg. Och de är absolut inte ensamma i denna stund. Övrig släkt, PFF:are, medlemmar i Kommunistiska Partiet, hennes elever och många, många vänner delar sorgen.
Samtidigt delar vi också glädjen av att fått vara en del av alla trådar som strålade samman till Ingrid. Vi var alla hennes; syster, bror, barn, b14908235_1370159819682460_1241958669296318483_narnbarn men framförallt kamrater i ordets djupaste betydelse.
Ingrid glömde oss aldrig och såg oss alla som den person vi var. Varje enskilt möte var lika viktigt för Ingrid. I innersta familjekretsen tog Ingrid stort ansvar för alla och inte minst om sin dotter Louise som tidigt i livet drabbades av en olycka.
Ingrid arbetade många år som lärare och med sina rötter i arbetarklassen blev det naturligt att arbeta i Biskopsgården. Ingrid som själv upplevde orättvisorna i samhället och arbetade i vid mening för att ge arbetarbarn en bra start i livet.
På -70-talet kom hennes son Christian hem med marxistisk litteratur och Ingrid som alltid var nyfiken blev intresserad. Ingrid valde att fördjupa sig i marxismen och insåg snabbt behovet av en omfördelning av resurser i samhället. Tanken på att ett socialistiskt samhälle var möjligt slog rot hos Ingrid och slocknade aldrig.
1978 gick hon med i KPMLr nuvarande Kommunistiska Partiet, vilket hon blev trogen livet ut. Hon sålde varje vecka tidning Proletären på Vårväderstorget eller i hyreshusen fram till hösten 2015, då hälsan sa ifrån.
Hennes politiska verksamhet var en naturlig del i hela hennes liv.
Vi är många som genom Ingrid blev stärkta och intresserade av hur samhället fungerade. Hon insåg att vi själva måste omorganisera samhället.
Hon personifierade att det svåraste är det enklaste.
I början av 1980-talet ökade intresset för motionslöpning i samhället och Ingrid insåg behovet av att börja röra på sig. Då vid 60 års åldern började löparkarriären. Ingrid deltog i flera motionslopp och även flera Göteborgsvarv klarade hon galant. Samtidigt startade Proletären FF en löparsektion och Ingrid blev en viktig del i sektionen. 1986 var hon med på PFF:s löparbrigad till Moskva.
När PFF 1985 startade Fredsloppet var Ingrid en drivande kraft för att ge det ett politiskt innehåll. Jag är övertygad om att namnet Fredsloppet tilltalade Ingrid. Fredsloppet gjorde det möjlighet att förena idrott och politiskt ställningstagande. Ingrid som var konst och litteratur intresserad förespråkade att de som placerade sig i Fredsloppet skulle få kulturpriser. Från första året 1985 till 2015 var Ingrid den som tillsammans med andra såg till att Fredslopps prisbord alltid var fullt. Genom övertygelsens metod fick hon kulturarbetare att utan ersättning bidra med priser och bli en del av vår gemensamma vision ”En annan värld är möjlig”. Fredsloppet och internationellt solidaritetsarbete bidrog till att klubben besöktes av många kämpande kamrater från hela världen. Här var Ingrid ständigt närvarande och en mycket uppskattad och bidrog till att ge PFF ett mänskligt ansikte.
Ingrid var inte bara en viktig del i Fredsloppet utan intresserade sig för alla delar av PFF. När hon sålde Proletären fick hon många kontakter. En av dessa var den kurdiska familjen Salimi som hade tre flickor. Ingrid insåg att dessa skulle må bra av att spela fotboll i PFF och såg till att de tillsammans besökte PFF. Detta resulterade att PFF snabbt fick närmare 100 nya medlemmar som tvingats fly till Sverige och Göteborg från Kurdistan.
Ingrid ansåg att det var viktigt för dessa barn och ungdomar att ta del av litteraturen. Sven Wernströms serie Trälarna stod högt upp på Ingrids lista. Här skulle barn och ungdomar få kunskap om hur samhället fungerade. För att göra tydliggöra det målade Ingrid 20 tavlor med motiv från Trälarna. och när den var klar hade vi utställning på klubben. Naturligtvis invigdes den av Sven Wernström och Ingrid. Utställning turnerade sedan på flera ställen och gång efter gång tog Ingrid med sig ungdomar till utställningen och uppmuntrade till läsande. Konsten var en viktig del i Ingrids liv och hon och vi är många som fått konstverk i samband med olika högtidsdagar. Dessa verk var alltid personliga och med ett samhälleligt innehåll.
Under några år hade PFF även samarbete med Emmaus och bemannade deras affärer och sorterade kläder. En av de första som anmälde sig till att delta var naturligtvis Ingrid. På den vägen var det, Ingrid var alltid med och intresserad.
Nu när är Ingrid inte är med oss längre, lever Ingrid kvar hos oss i våra tankar och genom sin livsgärning.
Om vi någon gång tvivlar på det vi förutsatt oss att göra, att hjälpa till att skapa ett mänskligare samhälle, är det viktigt att tänka på Ingrid.
Ingrid är en förebild för oss alla och vi skall fortsätta arbeta i den anda som präglade Ingrids hela livsgärning:
En annan värld är möjlig!
Proletären FF
Bengt Frejd
Vi uppmanar ALLA inte bara vi som kände Ingrid utan alla som stödjer PFF att delta på begravningen
Fredag 18 november kl. 13:30
Kvibergs Kyrkogård, ST. Olofs kapell
Lika välkommet som blommor är bidrag till Kommunistiska Partiets kampfond Plusgiro 72 30 44-4
Efter begravningen inbjudes tik minnestund med enklare förtäring på Marx- Engelshuset Fjärde Långgatan 8B. Anmälan till 031 – 120200 senast måndag 14 november.

Publicerat i Verksamhet | Kommentarer inaktiverade för Ingrid Latourns liv genomsyrades av: ”En annan värld är möjlig.”