Tankar inför Fotbollssäsongen 2015 med Proletären FF

Efter senaste träningen där det deltog 18 spelar fick vi en pratstund med Ghaswan Safar som spelat några säsonger i PFF och i år har huvudansvaret för att träna och leda laget. Han tränar laget  tillsammans med Krister Hägg.

För de som inte känner Dig var har Du fått Din fotbollsuppfostran och var spelade Du innan Du kom till PFF ?
unnamedJag spelade under några säsonger i Lärje Angered på den tiden de började klättra uppåt i seriesystemet. Där fick jag lära mig grunderna i fotboll och inte minst att om man skall lyckas måste man träna ordentligt. Sedan spelade jag flera säsonger i Guldheden, Irakiska  och efter några år hamnade jag i PFF.

Hur hamnade Du här  och vad är Dina intryck av PFF ?

Jag hade kompisar som spelade i PFF och så ligger klubben nära min bostad.  det kändes bra när jag kom och det var lätt att få kontakt med klubbens ledning. PFF har de bästa förutsättningar, fint klubbhus, nära till tränings-  och match planer.

Hur ser spelartruppen ut ?

Det känns rätt bra. De flesta stannade kvar efter förra året. Det är en bra blandning av lite äldre erfarna och unga väldigt utvecklingsbara. Det är dessutom lite extra skoj att några gamla PFF: spelare återvänt och börjat träna. Naturligtvis finns det plats för ytterligare några till i truppen.  En breddad trupp innebär att det kommer att krävas träning för att bli uttagen till matcherna. En sådan utveckling gör att de yngre spelarna kommer att utvecklas mycket.

Dessutom känns det speciellt bra att vi redan förra året lyckades vända en negativ tred i laget. Vi lämnade de tråkigheter som tjafs och dåligt uppträdande mot såväl domare, motståndare och egna lagspelare som  hände för ett par år sedan.  Nu ser vi inget sådan längre. istället finns det flera som på olika sätt jobbar för att bygga grupp  till exempel träffas flera spelare i god tid innan träningen och spelar pingis.

Vad har Du för förväntningar och mål med säsongen ?

Vi kommer att jobba på att träningarna skall vara roliga och inspirerande så att vi höjer snittet på antalet deltagare. På så sätt vill vi utveckla spelarna till ett bra lag.  Vi vill blanda oss i tätstriden och jag ser gärna att vi börjar en resa så att PFF åter blir representerade lite högre upp i seriesystemet.

Vad vill Du säga till alla vars hjärta klappar lite extra för den Röda klubben ?

Ja vet att det finns många som följer PFF vilket inte minst bekräftades när vi kvalade till 6:an för några år sedan då närmare 100 personer sökt sig till den första matchen. Kom gärna och följ oss under året i serien. Det betyder jättemycket för oss som leder laget med framförallt för killarna som spelar. Det ger en extra kick om man märke att det finns publik som stödjer oss. Jag tror inte de som kommer och kollar kommer ångra sig. Vi hoppas kunna erbjuda rolig och effektiv fotboll.

 I går gjorde ni säsongspremiär vad fick Du för intryck ?

Ja vi spelade mot div 6 laget Rambergets SK.  Vi är nöjda med premiären och vi har valt att möte lag från högre serier för att vi skall få igång högre matchtempo och lära oss försvara oss. Vi testa några nya spelare och laget som helhet gjorde det bra. Andra halvlek lyckades vi under en längre period skapa flera målchanser och när vi ledde med 2-1 hade vi flera chanser att punktera matchen.  Nu blev det inte så utan vi gjorde några misstag i försvarsspelet som gjorde att de fick några enkla mål. Trots detta fortsatte vi att skapa chanser och inte ge upp. Dessutom visar laget fortfarande bra moral och ett bra uppträdande mot såväl motståndare som domare. Slutligen vill jag ge lite extra beröm till Henrik Källén som gjorde en helt igenom strålande insats. Nu hoppas jag detta skall inspirera flera att lägga ner lite extra på träningarna.

Vi tackar Ghaswan för pratstunden och önskar lycka till med säsongen
Proletären FF

Vill Du spela hos oss Kontakta : Krister Hägg 0768 856 650 ,

Ghaswan Safar 0707 -140 092 eller Bengt Frejd 0704 170 772

 

Share
Det här inlägget postades i Fotboll, Verksamhet. Bokmärk permalänken.