Budkavel till idrottsföreningar !

Om nödvändigheten att säga ifrån – Idrottsbojkott av Israel.

Precis som under 2006, 2009 och 2012 genomför nu Israel fruktansvärda krigshandlingar mot det palestinska folket på Gazaremsan. Israel använder sig av de modernaste vapen inom flyget, flottan och armén.

Allt attackeras. Detta drabbar oskyldiga civila, barn, kvinnor och åldringar som dör och skadas. Sjukhus, moskér, kyrkor, skolor, bostäder, infrastruktur, media, kultur och idrottsanläggningar raseras.

På Västbanken fortsätter Israel med att bygga nya bosättningar, riva palestinska hus och bemanna checkpoint. Israel bygger ut den mur som förstärker Israel som en apartheidstat och inne i Israel har den arabiska befolkningen inte samma rättigheter som övriga medborgare.

Gång på gång har Israels handlingar fördömts av FN men detta har inte påverkat Israel utan deras krigshandlingar fortsätter.

Israels vilja att totalt segregera och handlingsförlama den palestinska befolkningen är den samma som Sydafrikas dåvarande apartheidregim.

Lärdomar från arbetet mot apartheid I Sydafrika är att den internationella solidariteten på temat ”Bojkotta apartheid” blev framgångsrik och bidrag till att apartheidlagarna i Sydafrika avskaffades.

En liknande internationell bojkottrörelse, gällande Israel, växer nu fram på gräsrotsnivå med krav på att Israel skall isoleras och bojkottas.

Idrotten som framförallt organiserar ungdomen har ett speciellt ansvar för framtiden.

Därför uppmanar vi idrottsföreningar att ställa sig bakom denna budkavel och sprida den vidare med målet att idrottsrörelsen i Sverige ställer sig bakom kravet:

Idrottsbojkott av Israel !

Proletären FF                                Santos Cruzazul  IF

Vi ställer oss bakom   Ort …………………………..       Datum………………………………………….

………………………………………………………………………………………………………………………………..

Förening                                                                       Kontaktperson             Telefon

1. Frågor : Proletären FF Ingrid Frejd  0761 -183800 Santos Cruzazul IF Tito Rojas 0731 – 001341

2. Förening som ansluter sig: Skriv föreningsnamn, Kontaktperson och mobilnummer.

3. Maila undertecknad till proletaren.ff@telia.com

Share
Det här inlägget postades i Klubben. Bokmärk permalänken.