Grattis Latinamerikanska föreningen för mänskliga rättigheter

Latinamerikanska föreningen för mänskliga rättigheter firade 15 års-jubileum i helgen. Affisch 1..(1)PFF och LFMR har samarbetat i många år, bla är LFMR medarrangörer till Fredsloppet.
PFF:s ordförande framförde en hälsning och gratulation till LFMR på deras jubileum lördagen den 2 november

Först och främst vi vill i Proletären FF tacka för denna inbjudan, vi vill tacka att vi får vara med och fira Latinamerikanska föreningen för mänskliga rättigheters 15- åriga existens.
Att ni lyfter begreppet om mänskliga rättigheter är stort. Det är så stort att det blir nästan svårt att begripa- framförallt i en värld som vår.
Men den artikel som inleder de mänskliga rättigheterna säger egentligen allt:

“Alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter. De har utrustats med förnuft och samvete och bör handla gentemot varandra i en anda av gemenskap.”

Att båda våra föreningar, och fler det märker man på bredden här idag, jobbar med detta som utgångspunkt är vackert.
Det är inte bara vackra ord för oss som tror på rättvisa och solidaritet. Ni har genom er 15 åriga historia verkligen visat att ni menar allvar med att alla människor är födda fria med lika värde samma rättigheter.

Det ser ju inte ut så i dag, varken i Sverige eller resten av världen. Människor föds inte fria och med lika värde. Utan i världen idag så räknas marknadsvärdet betydligt högre än människovärde. Tyvärr.

Vi ser det i asylpolitken, i alliansens arbetslinje, i privatiseringen av vård, omsorg och utbildning och i USA:s krig mot terrorismen. I exempel efter exempel så tydliggörs hur jakten på vinst och makt från borgarklassen går över allt tom människoliv.

När världen ser ut som den gör idag är det så viktigt att föreningar som er Latinamerikanska föreningen för mänskliga rättigheter finns. För tillsammans så måste vi kämpa. Kämpa för en bättre värld.

Därför är vi från PFF väldigt glada och stolta för att våra föreningar, tillsammans med fler genomför fredsloppet för 30 gången nästa år.

För att i tider som dessa, så räcker det inte med att förklara världen det gäller att förändra den för att låna ord från en mycket klok man.

Så med denna korta hälsning vill vi tacka så mycket för att vi får dela denna jubileumsdag med er och önskar er lycka till I kamp för åtminstone 15 år framåt.

Share
Det här inlägget postades i Verksamhet. Bokmärk permalänken.