Motioner till RIM

Som vi tidigare har skrivit om här på hemsidan så har det återigen gjorts en utredning angående hurvida man ska sälja ut medlemsdemokratin mot aktiepengar i idrotten.
Vad vi i PFF tycker om detta är ingen hemlighet. Dom som vill bolagisera och sälja ut idrotten tillhör samma klass som dom som tycker att det är bra att man inför RUTavdrag för läxhjälp istället för att satsa mer pengar på skolorna, dom står för samma åsikter som de som anser att bostadsbristen ska lösas genom att ta bort hyresregleringar för andra hands uthyrning istället för att bygga nya hyreslägenheter, det är dom som tycker att vi ska ha vägavgifter för att motverka miljöförstöringar istället för en ordentligt utbyggd gratis kollektivtrafik. Det är dom som alltid förespråkar individualistiska lösningar istället för kollektiva.
Dom enda som tjänar på att sälja ut idrotten är dom som har pengar.
I PFF tycker vi att man bör jobba för en idrott åt alla, där din ekonomiska situation inte spelar någon roll, tycker du det är roligt att idrotta så ska du ges möjlighet till det. Tillsammans kan vi skapa en bra idrotta, men det gör vi genom att låta så många som möjligt vara med, inte genom att privatisera idrotten.
Motion_Idrott_åt_alla_RIM2013

Under hösten och vintern har vi kunnat se, läsa och höra i media om Israels senaste anfall mot Gaza. Hur Israel nu även tänker utöka sina bosättningar på Västbanken och i Östra Jerusalem med 3000 nya bostäder. Palestinska barn och ungdomar kan inte röra sig fritt i sitt eget land utan är hela tiden beroende av ”välvilligheten” hos ockupationsmakten.
Att Sverige har idrottsutbyte med en stat som praktiserar apartheid kan aldrig anses vara okej. Det var därför man införde sanktioner mot Sydafrika under aprtheidtiden där. Nu är det inte längre apartheid i Sydafrika och därför är dom inte bojkottade längre. Nu måste omvärlden sluta blunda för det förtryck och den rasism som palestinierna utsätts för, det är dags att bojkotta Israel.
Motion_Stöd Palestina_RIM2013

Share
Det här inlägget postades i Verksamhet. Bokmärk permalänken.