Sagt om PFF 40 år !

Eva Hammad

Tack PFF. trevlig kväll, jättefin mat o underhållning/musik. Politiken och fotbollen (en kort tid, men ändå!) var en ingång för mig i PFF, men tänkte i går mest på alla minnen med PFFs stora hjärta och engagemang för den palestinska saken. Mycket påminde oss om det – bilderna, talen, Spartacuskören, Sven Wollters underbara tolkning av dikten ”Motstånd”, alla möten med gamla kämpar som fortfarande engagerar sig, den nya generationen osv. Jag kände efteråt att jag borde ha sagt några ord till födelsedagsbarnet om hur uppskattat palestinaarbetet är. Vi har ju haft, och har, en del projekt tillsammans. Stödet till ”Barn- o ungdomscentert i Shatila, CYC” t ex. Det har avspeglat sig i utbyte, och dessutom ett Freedom Race i o runt flytkinglägret i Beirut under nära 10 års tid. Det är inte bra att vara efterklok, talet blev aldrig av, men styrkan är att göra saker tillsammans, här och internationellt, som Ingrid sa så bra i går. Det finns en stor o varm hälsning till PFF, grattis till 40 år, från barnen och ungdomarna o ledarna i centret. Kampen fortsätter, tillsammans är vi starka.

Dela!
Det här inlägget postades i PFF 40 år, Verksamhet. Bokmärk permalänken.