Hjälp oss med vår historia!

Efter svallvågorna av 40 års firande i Proletären FF och genomförandet av Fredsloppet är det dags att sätta fokus på avslutande delen av vår plan, att ge ut en jubileumsbok.

Du som har eller har haft en relation till klubben ber vi hjälpa oss. Vad har PFF betytt för Dig, någon episod, match, träning, som förälder till ett barn i PFF eller något annat som etsat sig fast i Ditt minne! Om Du inte vill skriva själv kan vi ordna någon som gör en intervju. Kanske har Du ett foto som vi saknar.

Alla har olika bilder av vad Proletären FF har gjort och betytt, både på det personliga planet och inom idrotten. BK Häckens uppfattning är: ”Grattis till 40 år i samhällets tjänst präglat av engagemang, sympati och medkänsla på ett såväl lokalt, nationellt och internationellt plan. Vännerna från Hisingen.”

När vi går igenom historien är det många områden PFF varit aktiva i som; kampen mot apartheid i Sydafrika, Ja till föreningsdemokrati och nej till bolagisering, bättre villkor för bredd och ungdomsidrotten, konstgräs utbyggnad i Göteborg, Palestinska ungdomslag i Gothia cup, kamp för förortskultur som att räddat Frölunda Kulturhus och vårdcentral i Tynnered, byggt klubbhus och vaktat det varje natt sedan 1979 tills idag, genomfört 28 Fredslopp och mycket, mycket annat.

Men om vi bara skulle lite till vår egen bild av PFF så vet vi att den inte kommer att bli helt korrekt. Därför vänder vi oss också till personer som på ett eller annat sätt haft en relation till vår förening och bett dem att medverka i boken. Det kan vara sådana som under en period var med i PFF eller haft en annan uppfattning i en fråga. Även personer utanför klubben kommer att ge sin syn på PFF, idrottens roll i samhället och vad kommer att hända framöver. Bland de som redan lämnat material finns Pia Sundhage, Sven Wernström, Ralf Berntsson, Olle Minell, Dan Tarnvik, Leif Baude, Christer Ternrud, med flera.  Nu hoppas vi att flera vill bidra:  Maila till proletaren.ff@telia.com eller ring 0704 170772 och tala med Bengt Frejd

För att säkra utgivningen kan man redan nu beställa boken genom att sätta in 250 kr på vårt Plusgiro 725097-0, Märk Bok PFF 40 år!

 

 

 

 

 

Share
Det här inlägget postades i PFF 40 år, Verksamhet. Bokmärk permalänken.