Motståndet trappas upp!

Allt eftersom på resan har motståndet ökat i vänskapsmatcherna. Idag var det dags för ett av Skånes bästa fotbollslag i pojkar 16, Kvarnby IK, att ta emot Al Quds.
Det var en riktigt bra och jämn match som i det närmaste går att jämföra med en sammandrabbning mellan Tyskland och Spanien. Kvarnby med ett rakt och tufft tyskt spel medan Al Quds bjöd på ett mer tekniskt och precist spanskt kortpassningsspel.
Första halvlek började, precis som tidigare matcher, stelt med att båda lagen fick känna lite på varandra.Linjemannen gör sitt
Al Quds hade de bättre målchanserna och det var även dem som inledde målskyttet. I mitten av första halvlek stångade sig Issa (6) fram och slog in en av få returer som Kvarnbys målvakter lämnade under matchen.
Kvarnby fortsatte spela sitt disciplinerade spel och även det skulle komma att ge utdelning. Med bara ett par minuter kvar av första halvlek fick Kvarnby en hörna. Målvakten Hamza (22) slog undan bollen men i precis rätt ögonblick dök en av Kvarnbys unga talanger upp och fick pannan på bollen. En välförtjänt kvittering. Killarna gick till vila med rättvisa 1-1.
I andra halvlek började båda lagen spela bättre och vackrare fotboll. Dahod (9) lyckades finna bollen rättvänd mot målvakten och dundrade in bollen bakom målvakten.
Inte långt efter 1-2 målet revs en av grabbarna från Kvarnby ner i straffområdet och det var inte mycket att orda om. Straffen slogs välplacerat och hårt vid Hamzas vänstra stolpe och 2-2 var ett faktum.
Salahaj (20), född striker, behövde inte vara många minuter på planen innan han hade lurat bort sin försvarare och bara behövde sätta bredsidan till på en vacker framspelning av Dahod.
Kvarnby jagade sedan åter en kvittering och flyttade t.o.m upp målvakten på matchens sista hörna. Detta var precis i slutminuten och tyvärr hann aldrig hörnan slås innan domaren valde att blåsa av vänskapsmatchen.
Det var som sagt en riktigt bra match och trots stundvis tuffa tag så styrdes den oklanderligt av domaren som dömde både bra och tydligt och uppmuntrade även till fair play mellan lagen.

Proletären FF vill tacka Kvarnby IK för ett fint mottagande och en bra match och önska dem lycka till i Gothia Cup.
-Vi ses i finalen!

Kvarnby IK och Al Quds Club
Share
Det här inlägget postades i Verksamhet. Bokmärk permalänken.