Gruppspelen klara

Nu är gruppspelen avslutade i för EF Soyapango (El Salvador) och Al-Quds Club (Palestina).

Båda lagen är hittills obesegrade och vann sina grupper på 9 poäng.

Så nu gäller A-slutspel för alla killarna.

Våra vänner från El Salvador spelar 1/64 final nu i eftermiddag kl 15.25 på Bläsebovallen. Killarna från Palestina får lite välbehövlig vila och spelar i morgon kl 10.15 på Ruddalen 2.

Från och med nu så gäller det att vinna, förlorar man så är man tyvärr ute ur turneringen.

(Vill man följa slutspelen så kan man göra det här)

Självklart så vore det fantastiskt med en upprepning från finalen i Cup No 1– där

Gothia Cup invigning

Gothia Cup invigning

Soyapango efter en jämn match 1-1 vid full matchtid vann med 2-1 efter förlängning mot Al-Quds. Men som killarna från Palestina själva säger, vi är inte här enbart för att spela fotboll, vi ska också berätta om vår situation. Hur det är att idrotta under en ockupation.  Att inte veta om man har vatten så att man kan duscha efter träningen, att inte veta om man kommer att ta sig igenom checkpointen till bortamatchen, att ha bott hela sitt liv i ett flyktingläger i sitt eget land. Ockupationen är tydlig överallt i vardagen och så även inom idrotten.

Därför lyfter vi från PFF upp kravet på att införa en idrottsbojkott mot Israel och att visa solidaritet med den Palestinska idrotten.

För idrotten är viktig i människors liv, man kan se det inte minst i arbetet med fotbollen i El-Salvador, där man i Soyapango har valt att starta kommunala fotbollsskolor som ett alternativ för ungdomar i stället för gäng och droger. Det är killar från dessa fotbollsskolor som utgör grunden i laget EF Soyapango, som spelar fantastiskt fin fotboll.

Idrotten är viktig och att ges möjligheter till att delta i idrotten, är en demokratiskt viktigt fråga även här i Sverige nu när det blir allt dyrare för ungdomar att delta i idrotten- oavsett ekonomisk bakgrund ska du ha rätt till en meningsfull fritid. Därför har vi två motton bakom all vår verksamhet:

En annan värld är möjlig

Idrott åt alla!

Share
Det här inlägget postades i Bussmil för Palestina, Verksamhet. Bokmärk permalänken.