Första matchen i Sverige!

Igår anlände vi till Kvarnby folkhögskola utanför Malmö. Vi togs emot på plats av skolans rektor och medlemmar i Kommunistiska Partiets Malmöavdelning. Efter en lättare träning bjöds det på mat och samtal med spelare och ledare. Eftersom vi tidigare på resan har haft ett så späckat schema var det först nu vi kunde sitta och ledigt prata med spelare och ledare. Trots att det ibland kan vara lite svårt att kommunicera med tre olika språk samtidigt så löste det sig med lite vilja.
Killarna berättade mycket om sina framtidsplaner och sin nuvarande situation i Palestina. Det var allt från vad de vill arbeta med i framtiden till svårigheterna när dom ska spela bortamatch mot varandra. Killarna i Al-Quds Club kommer från klubbar från hela Västbanken, dom är från Ramallah, Nablus, Jerusalem, Betlehem m.m. Dom berättade om kompisar som blivit arresterade utan anledning och svårigheterna att komma in till Jerusalem om man bor på Västbanken, det kräver ett speciellt tillstånd om man ska få lov att besöka Jerusalem.
Det var både intressant och givande och Qais (18), en av våra tolktillgångar, lovade att berätta mer för alla PFF:are med vänner när de kommer till klubbhuset i Göteborg.

Men idag var det match. Så efter frukost åkte vi iväg till Landskrona för att möta IK Wormo.
Vädret var hur bra som helst och överträffades enbart av fotbollsplanen som mest liknade en golfgreen.

Matchen började lite stapplande. Al Quds hade klart mer boll men IK Wormo hade ett tajt och tungt försvar och tillsynes bottenlös kondition.
De gånger grabbarna lyckades ta sig igenom så saknades kyla och precision.
Så i slutet av första halvlek så kom en grym djupledspass, signerad Abukadejah (10), fram till Issa (6) som petade den förbi målvakten.
Andra halvlek började med en kalldusch då IK Wormo utnyttjade lite lojhet hos grabbarn. Deras nummer 13 fick bollen rättvänd mot målvakten Mustafa (1) som då var chanslös.
Sedan tog värmen ut sin rätt på IK Wormo. De hade problem att ställa Al Quds offside som kom igenom mest hela tiden och hade mängder av avslut. Även om inte alla gick på mål så hittade totalt fem bollar in. Matchens mål kom i slutet då Salahaj (20) kom fri mot målvakten, skottfintade bort honom och rullade retligt in bollen i mål. Messi-klass!

Tack för god match

Tack för god match

Efter matchen bjöd IK Wormo, Kommunistiska Partiet i Landskrona och andra Palestinavänner på grillat i solskenet.
Från Proletären FF’s sida kan vi bara tacka för det varma mottagandet och önska killarna i IK Wormo lycka till med fotbollen i framtiden.

Al Quds och IK Wormo

Al Quds och IK Wormo

 

 

Övre raden: Walid ass. coach, Khalil 19, Ihab 17, Abukadejah 10, Ibrahim off. sportmin., Fadel 21, Shreefah 2, Issa 6, Salahaj 20, Dahod 9,

Nedre raden: Hamza 22, Ganam 11, Rami 7, Quraan 25, Omar 12, Hazeem 15, Mahmod 8, Qais 18.

Liggandes: Mustafa 1

Share
Det här inlägget postades i Bussmil för Palestina. Bokmärk permalänken.