Aangekomen in België

Så var vi framme i Belgien.

Med tanke på mina bristande geografikunskaper så trodde jag att vi var tvungna att åka mycket tidigare än vad vi egentligen behövde. Detta medförde ett par timmars sightseeing i Ypres kl 04:00. Som tur var hade grabbarna även en ådra för arkitektur så de som inte hade slocknat kunde betrakta alla trevliga byggnader i staden.

Lite senare på morgonen kom våra vänner från det belgiska Fredsloppet och hjälpte oss in på scoutgården där vi nu bor. Efter frukosten tog alla flyg -och busstimmar ut sin rätt vilket gav en hyperaktiv Samer och en manodepressiv Björn lite tid att landa mentalt.

Robin, Ingrid och lagets tränare står nu och försöker koka ihop lite lunch innan det blir ett träningspass i simhallen som Vredesloop har fixat ”pro bono”, precis som allt annat här. Det är verkligen fantastiskt vad dem har styrt upp det för oss här.

Senare ikväll ska vi gå på en minnesceremoni för offren från första världskriget, som hålls dagligen här i Ypres.

Men eftersom det bara blir lite lattjande bollträning idag så ska vi förstås få studera lite världsklassfotboll i Spanien-Portugal på ett café i centrum.

Som vanligt kommer det fler och bättre uppdateringar allt efter som…

 

 

 

Share
Det här inlägget postades i Verksamhet. Bokmärk permalänken.