Det finns de som INTE VILL ta ansvar!

Följande mailkonversation har PFF haft med David Lega, kristdemokratisk kommunpolitiker och styrelseledamot i Riksidrottsförbundet:

David Lega

Till David Lega!
Vi har under flera år noterat att den palestinska idrottsrörelsen har stora svårigheter att utöva idrott. Som RS medlem känner Du väl till att vi har lämnat in motioner i denna fråga bl a till Riksidrottsmöten. I dessa motioner har vi bl a tagit upp om hur idrotten agerade under apartheid tiden i Sydafrika vilket bidrog till att apartheidsystemet upphörde. Vi tycker det är viktigt att det förs en diskussion om vad, hur och om idrotten kan göra något för att den palestinska ungdomen också skall kunna utöva idrott i sitt eget land utan begränsningar samt delta i den internationella idrotten. Vi förstår att det finns många saker att förhålla sig till och tycker därför att det är viktigt att det förs ett offentligt samtal inom idrotten om detta.
Eftersom Du är med i RS och bor här i Göteborg vill vi bjuda in Dig till en offentlig debatt i detta ämne under april – maj 2012 med vår ordförande Ingrid Frejd som nyligen besökte flera idrottsföreningar på Västbanken.
Vi är medvetna om att Du har många andra uppdrag men hoppas att vi skall kunna komma överens om en dag som passar oss båda. Med hopp om positivt besked på ett 2 – 3 dagar som passar Dig senast torsdagen den 5 april. När vi hittat en dag så diskuterar vi upplägget på debatten så vi blir överens även om detta.
Bästa idrottshälsningar
Proletären FF Bengt Frejd 0704 17 07 72

Hej!
Det är en viktig och intressant diskussion ni vill ta upp, men då jag inte är ansvarig för det här vare sig i RS eller som vice ordförande i Idrotts- och föreningsnämnden i Göteborg är jag inte rätt person för debatten. Jag föreslår att ni pratar med Västsvenska Idrottsförbundet för att diskutera frågan.
Med vänlig hälsning,
David Lega Kommunalråd (KD)

Hej
Tack för snabbt svar. Det känns inte som Du vet hur Västsvenska Idrottsförbundet svarar på en motion i frågan. Jag sänder den därför till Dig för kännedom. För oss tycks det lite märkligt att Du som ledamot i RS hänvisar till annan person i frågan. Vi trodde att Ni i RS hade ett kollektivt ansvar i Era ställningstagande och Du är den i RS som bor i Göteborg.
Vi hoppas att du kan ompröva ditt beslut eftersom du som oss tycker detta är en viktig och intressant fråga, som dessutom sitter i RS samt är aktiv inom politiken, bägge dessa forum hänvisar ju VSIF till i sitt svar.
Bästa idrottshälsningar
Proletären FF Bengt Frejd

Hej Bengt,
Jag föreslår att du vänder dig till Frank Andersson, ordf i VSIF, detta ärende ligger inte på mitt bord.
Mvh
David

Share
Det här inlägget postades i Verksamhet. Bokmärk permalänken.