Äntligen seger för fotbollen!

PFF A-lag

Grimmereds BK – Proletären FF 0-5 (0-2)

Truppen: Fadi, Aron, Oscar, Crille, DJ, Hasse, Christian S, Ghaswan, Samer, Martin, Sargon. Heros, Andreas S, Adnan, Antoni.

1-0    Samer (11) assist Sargon
2-0    Sargon (35) assist Samer
3-0    Christian S (47) assist Antoni
4-0    Andreas S (54) assist Sargon
5-0    Heros (72) assist Antoni

Efter att ha startat serien med två raka förluster så lossnade det rejält för Proletären FF. Matchen började lite trevande med en inledande hög press från Grimmered som lyckades hålla tillbaka PFF de första 10 minuterna. Grimmered fick till ett skott i stolpen men på den direkt följande omställningen lyckades PFF göra 1-0 efter ett skott av Samer. Efter målet började backlinjen hitta sina positioner bättre och laget kunde lyfta fram positionerna. Detta medförde i att PFF tog över spelet alltmer och hela laget bidrog både offensivt och defensivt. Mål nummer två kom som på beställning fast denna gång var det Sargon som gjorde mål. Grimmered oroade stundtals med långbollar mot sina löpande forwards och var nära att komma igenom några gånger.

Början på andra halvlek var händelserik. PFF är inte riktigt fokuserade vid avspark och Grimmered är nära att skapa en farlig målchans direkt. Dock så lyckas man avvärja försöket och vänder spelet. Ett fantastiskt anfall senare så står det 0-3. Strax därefter får PFF en man utvisad och blir tvugna att spela de resterande 38 minuterna med en man mindre. Detta påverkar matchbilden på så sett att man håller kvar backlinjen och låter yttermittfältare kliva in mer centralt. Från att ha fört spelet helt och hållet större delen av matchen så tar Grimmered över spelet något framåt slutet. Men genom en stark laginsats så lyckas man trots decimerat manskap göra ytterligare två mål. Slutet av halvleken kunde man enkelt hålla undan och första segern för i år var bärgad.

Share
Det här inlägget postades i Fotboll, Verksamhet. Bokmärk permalänken.